neděle 25. srpna 2013

Sbohem miminčí kejdičky, vítej stravo dospělých!

Pětiměsíční Bertík se seznamuje s chlebem
Vaření mě baví. A tak, když uzrál čas na Bertíkovu první mrkvičku, chopila jsem se toho s radostí. Ovšem to byl jenom začátek, po mrkvičce přišly brambory, pertžel, brokolice, dýně, rýže, jablko, hruška, rajče, lilek, chleba, hrášek, okurka, maso, žloutek, žervé, cizrna, různé obilniny, jogurt, červená čočka (ta ale skončila špatně), meruňka, meloun, banán, těstoviny, špenát a tak dále a tak dále. Albert střídavě preferoval ovoce nebo zeleninu; teď zrovna je ve stádiu, kdy s radostí spořádá všechno kromě ovocných přesnídávek. Ale vyvařovat téměř každý den dvě různá jídla, to by časem unavilo každého. Proto mám radost z toho, že moudré knihy dovolují po prvních narozeninách začít dítě postupně přivykat na normální dospělácké jídlo. Vlastně už to tak trochu dělám teď - když my máme sushi, Bertík dostane lososa s rýží, mrkví a okurkou. Když my máme plněné bramborové knedlíky se špenátem, Albert jí taky špenát a k němu brambory a žloutek. Jenže teď se repertoár Bertíkových pokrmů zase bude moct o něco rozšířit - bílek, tvaroh, další druhy sýra, ryb a ovoce, med a něco málo koření. Kousky jídla se budou i nadále zvětšovat a taky doufám, že Bertík bude pokračovat ve snaze se sám krmit (zatím se o to pokusí tak jednou za tři dny, ale i to je úspěch). Kašičky byly zábavné, ale jsem ráda, že už brzy budeme mít tohle období za sebou:)

Žádné komentáře:

Okomentovat